Van 23/12/2017 t.e.m. 02/01/2018 is het Yools kantoor gesloten.
Hulp nodig? Bezoek onze helpdesk
Besoin d'aide? Visitez notre helpdesk
Need help? Visit our helpdesk

Je begrijpt niet waarom een goede website zoveel kost?

Wij ook niet. Daarom zijn we zelf websites beginnen maken.

Ons innovatief webdesign proces resulteert in 3X winst voor jou:

 Kwaliteit: 100% op maat, 100% tevredenheid gegarandeerd  Tijd: revolutionair efficiënte samenwerking met je webdesigner  Geld: eerlijke prijs, 2-3x lager voor dezelfde kwaliteit

De 3 garanties van Yools

img_bij_efficient

Optimaal gebruik
van je tijd

Werk met ons samen in de Live Design Studio en bespaar tientallen emails en telefoontjes.

img_bij_goedkoop

Topkwaliteit
aan democratische prijs

Het bewijs? Vraag een kenner om onze klantenportfolio te vergelijken met die van anderen.

img_bij_professioneel

100%
tevredenheid

Na het eerste website-ontwerp, aanpassingen tot je 100% tevreden bent.

Vraag het maar aan onze 2000+ tevreden klanten.

Elke ondernemer heeft recht op een geweldige website

rocket

Professionele websites

Een verkoopkanaal dat 24/7 rendeert:

 • Grafisch ontwerp vanaf blanco blad
 • Professionele copywriting
 • Geoptimaliseerd voor zoekmachines
 • Responsieve weergave
 • Onbeperkt uitbreidbaar (Wordpress)
 • Aanpassingen tot 100% tevreden

pencil

Innovatieve werkwijze *

Yools is de enige die als volgt werkt:

 • Géén gladde verkoper die je een contract komt laten ondertekenen
 • Professioneel eerste ontwerp, vertrekkend van een blanco pagina
 • Afwerking tot 100% tevredenheid, via een revolutionair efficiënte samenwerking

* Onderzoek gesubsidieerd door Innoviris

smile

Voor ondernemers

2000+ anderen ging je voor, onder wie:

 • Starters
 • Zelfstandigen
 • Vrije beroepen
 • KMO's
 • Bedrijven & organisaties die meerdere websites nodig hebben voor hun klanten/leden

2000+ klanten en een hoop ervaring ten dienste van jou

The Monkey House
Grindstone Recording Studio
Leuven Case Competition
Luc Dedobbeleer stars
“Ik heb zelden geweten dat zo’n prachtige website zo snel opgeleverd werd. De service voor en na ontwikkeling is om u tegen te zeggen.”
Jeroen Van Gucht stars
“Perfecte service, vriendelijke professionele medewerkers en ze houden zich ook aan de gemaakte afspraken in verband met alle kosten. Een echte aanrader!”

Geef ons een kans. We zullen je niet teleurstellen. 100% gegarandeerd.
(We doen aanpassingen tot je tevreden bent.)

Wat zijn de kosten van een website?

Er zijn drie categorieën van kosten verbonden aan het oprichten van een professionele website. We bespreken deze componenten van de totale webdesign kostprijs hieronder. Door de som te nemen van al deze kosten over een periode van bijvoorbeeld 3 of 5 jaar, krijg je een goed beeld van het nodige budget om een website te laten maken.

Afhankelijk van bij welk webdesign bureau je terecht komt, zal dit totale budget uitkomen op een 500-2000 euro. Deze berekening gaat ervan uit dat je een zelfstandige bent die een professionele website wil waarbij je niets tekort komt. Er zijn redelijk grote prijsverschillen tussen webdesignbureaus, al reflecteren deze niet noodzakelijk een verschil in kwaliteit.

1. Kosten voor de website aanmaak

Voor de webdesign studio kost het aanmaken van de site het meeste tijd. Het grootste deel van de website kosten valt dus in deze categorie.

De kosten verbonden aan het opstarten van een website houden verband met het overleg met de klant, het verzamelen van informatie, het grafisch ontwerpen van de website, het ontwikkelen van de website, het responsief maken van de website, het optimaliseren voor zoekmachines, en het trainen van de klant zodat hij zelf aanpassingen kan doen.

Je merkt het: Het is niet enkel het werk achter de computer dat veel tijd kost. De communicatie met jou, de klant, neemt best ook wat tijd in beslag. Door een webdesign bureau te kiezen dat op efficiënte wijze communiceert, kan je in de kosten besparen zonder aan kwaliteit in te boeten.

2. Kosten voor extra opties

Afhankelijk van je situatie, kan het zijn dat je je website wil uitbreiden met een webshop, nieuwsbriefmodule, sociale media integratie of andere extra opties.

Deze opties kunnen het nodige budget een stuk vergroten. Doe hier dus geen beroep op als het verwachte rendement op de investering niet significant genoeg is.

Weet ook dat je in bijna alle gevallen extra opties kunt integreren op een later moment, nadat je website al een tijdje gelanceerd is. Je kan dus eerst het rendement op je initiële, beperkte investering afwachten en als de basis goed zit, uitbreiden.

3. Kosten voor domein, hosting en onderhoud

De kosten voor je domeinnaam, web hosting en onderhoud aan je website worden meestal maandelijks of jaarlijks betaald.

Je mag uitgaan van een kost van 50-200 euro per jaar. Dit zijn de minimum kosten die noodzakelijk zijn om je website online te houden.

Soms doet je webdesign partner extra diensten voor je op terugkerende basis. Bijvoorbeeld maandelijks enkele uren aanpassingen, analyse van website bezoekers, enz. Deze diensten zijn niet absoluut noodzakelijk; je hoeft er dus niet per se voor te betalen tenzij ze in jouw geval waarde toevoegen.

Wat is een domeinnaam?

Net zoals je bedrijf een fysiek adres heeft, zo heeft je website ook een adres op het internet. Dit internetadres is de domeinnaam en ziet eruit als “jouwbedrijfsnaam.be”.

Wat is webhosting?

Webhosting is je eigen webruimte op het internet waar de bestanden, afbeeldingen, video en andere inhoud van je website staan. In essentie zijn dit computers die in een beschermde ruimte 24/7 draaien en verbonden zijn met het internet.

Zelf onderhoud doen?

In de meeste gevallen kan je zelf je website onderhouden. Heeft je website een CMS (Content Management System), kan kan je makkelijk zelf tekst en foto’s wijzigen, en pagina’s toevoegen of verwijderen. In dat geval betaal je geen kosten voor website onderhoud.

Hoe vergelijk je website kosten tussen webdesigners?

Eigenlijk is dit niet zo moeilijk. Lees hoe je dit doet in 1-2-3:

1. Vraag eerst een duidelijke offerte aan de verschillende webdesign studio’s die je overweegt. We hebben hiervoor een praktisch offerte stappenplan uitgeschreven.

2. Bereken vervolgens de totale kost over een periode van 4 jaar. Als je verwacht je website langer of minder lang te houden, pas dan deze periode aan. Twee tips hierbij:

 1. Sommige webdesignbureaus rekenen in plaats van een initiële prijs bij de opstart en een beperkt jaarlijks/maandelijks bedrag, een wat groter maandelijks bedrag aan. Beide systemen zijn ok. Neem gewoon de som van al deze kosten over 4 jaar; dan worden ze vergelijkbaar.
 2. Denk na welke onverwachte kosten er kunnen zijn. Als je niet zelf aanpassingen kan doen, vraag dan de prijs om bijvoorbeeld 4 keer per jaar enkele kleine wijzigingen te doen. Tel deze prijs mee in de totale kost.

3. Tenslotte kan je deze kost voor een periode van 4 jaar eventueel omrekenen naar een kost per jaar. Op deze manier kan je makkelijk de prijzen van webdesign studio’s vergelijken. Natuurlijk moet je ook kijken naar de kwaliteit van de dienstverlening, maar dat is stof voor een ander artikel.

Laat jouw professionele website bouwen

 100% tevredenheidsgarantie
 Democratische prijs
 Efficiënte samenwerking
 Reeds 2000+ tevreden klanten

        Vraag een offerte        
Binnen 24u reactie